Liposucția. Totul despre metoda la care poți apela atunci când nu scapi de kilogramele în plus
Cele mai multe dintre persoanele a căror metabolism este lent sau pur și simplu nu pot slăbi dar cu dietă și sport, apelează la liposucție. Zone ale corpului precum abdomenul, brațele, fese sau coapse, deseori, nu pot fi subțiate doar prin excerciții fizice. De aceea, una dintre cele mai întâlnite soluții râmâne operația de liposucție.
În ce constă liposuctia?
Așa cum îi spune și numele, lipoaspirația este acea intervenție chirurgicală, la nivelul zonelor cu exces de grăsime, care constă în extragerea țesuturilor adipoase. Această operatie de liposuctie face corpul mai suplu si durează între una sau două ore, timpul în care se efectuează operația fiind dependent de zona la care se aplică intervenția.
Principalii pași înaintea și pe parcursul operației sunt: anestezia, care poate fi locală sau generală, în funcție de zonele unde se va efectua liposucția și inciziile de abord. Acestea sunt de obicei foarte mici și foarte greu de observat. În zonele alese se va introduce un lichid steril, apoi un tub subțire prin care se dislocă țesutul adipos în exces prin mișcări de du-te-vino.
Nu înlocui dieta cu liposucția
Înainte de a te gândi să apelezi la această intervenție chirurgicală, asigură-te că ai ținut un regim alimentar. Medicii îi sfătuiesc pe pacienți ca înainte de a lua decizia de a recurge la bisturiu, să încerce să facă sport și să aibă un regim de alimentație sănătos, fiindcă liposucția nu ține locul dietei. Trebuie să înțelegem că această procedură este doar de remodelare corporală și nu de slăbire. Liposculptura nu te scapă de obezitate și nici de celulită. De asemenea, după operație, medicul nu te asigură că nu vei mai avea probleme de greutatea, de aceea e necesară o disciplină alimentară post-operatorie.
Beneficiile pe care liposculptura ți le poate aduce
Mai întâi de toate, perioada de recuperare este foarte scurtă. Astfel, după numai două săptămâni, pacientul se poate întoarce acasă sau la serviciu. Îndepărtarea grăsimii se face rapid și este o intervenție minim-evazivă. De asemenea, operația duce la reducerea celulitei, ameliorarea aspectului fizic, creșterea stimei de sine a pacientului, oferindu-i posibilitatea de a alege subțierea doar a zonelor dorite, spre deosebire de o dietă obișnuită, unde slăbirea se produce disproporțional.
Poți combina operația de lipoaspirație cu intervențiile ce țin de chirurgia estetică, iar rezultatele sunt durabile, astfel că posibilitatea de a crește în greutate are loc dar atunci când are loc o mărire a volumului adipocitelor restante. În nici într-un caz celule adipoase eliminate nu se vor reface.
Liposucția la nivelul abdomenului duce la reducerea obezității din această zonă și la diminuarea riscului de boli cardiovasculare.
Zonele unde se poate aplica liposucția
Părțile corpului unde au loc cele mai dese intervenții de sculptare sunt gâtul, fesele, coapsele, brațele, talie și abdomen, spate, partea internă a genunchilor, piept, bărbie, obraji și glezne. Așa cum specificam și mai sus, lipoaspirația poate fi combinată cu intervenții ce țin de chirurgia estetică precum: abdominoplastia, lifting facial sau mamoplastia de reducție.
Cine poate apela la liposucție?
În general, persoanele adulte, sănătoase, care au un exces de grăsime aproximat la 30% peste greutatea ideală și care au un tonus muscular bun și o elasticitate a pielii în parametrii normali. Pacienții fără afecțiiuni medicale care le pot pune viața în pericol sau care le pot încetini vindecarea.