Aromoterapia cu uleiuri esențiale, sursa perfectă de relaxare

Cauți o metodă plăcută de relaxare și destresare? Vrei să încerci ceva nou? Atunci apelează la puterea miraculoasă a uleiurilor esențiale și la aromoterapie. După o zi obositoare la serviciu sau pur și simplu când ai nevoie de un moment de meditație doar cu tine, alege să te răsfeți cu mirosurile îmbietoare a celor mai aromate uleiuri.

Aromoterapia sau terapia la nivelul minții și sufletului

Uleiurile esențiale sunt substanțe aromatice, derivate din plante naturale. Distilate la abur, acestea sunt mult mai puternice decât ierburile uscate, chiar și de 100 de ori. Uleiurile pot fi extrase din frunzele plantei, dar și din flori, fructe, semințe, rădăcini sau rășină. În urma acestor procese, se produce un concentrat aromatic. Fiindcă sunt 100% naturale și au o construcție chimică foarte puternică, uleiurile esențiale au puterea de a penetra  peretele celulei, transportând mai mult oxigen și substanțe nutritive în interior.

Ce înțelegem prin uleiuri esențiale?

Aromoterapia este arta tratării unor afecțiuni cu ajutorul uleiurilor esențiale. Acest tip de tratament mai poartă numele și de terapie holistică, fiindcă nu acționează doar la nivelul corpului uman, ci și la nivelul minții și sufletului celui căruia i se aplică terapia.

Beneficiile uleiurilor esențiale

Beneficiile pe care utilizarea uleiurilor esențiale și a aromoterapiei le aduc sunt nenumărate. Ele îmbunătățesc starea de sănătate, stimulând digestia, calmând spasmele musculare și durerile articulare și întărind imunitatea, fiind un ajutor în afecțiunile respiratorii.

De asemenea, uleiurile esențiale pot fi folosite în ritualurile de înfrumusețare. Ele tonifiază țesuturile și combat celulita, tratează probleme ale pielii precum acneea, cuperoza și herpesul și regenerează părul despicat și casant.

Dar poate cel mai important beneficiu pe care ele îl aduc este inducerea stării de relaxare. Uleiurile esențiale îmbunătățesc starea de spirit, au efecte afrodisiace, calmează stresul, te încarcă cu energie și asigură un somn liniștit, tratând insomniile. Nu în cele din urmă, cu ajutorul aromoterapiei, spiritual de concentrare crește, memoria este îmbunătățită, iar stările de depresie sunt ameliorate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *