23 ianuarie 2015: Uleiuri esenţiale care tratează durerile

Te-ai gandit vreodata sa tratezi durerile cu uleiuri esentiale. Aceste remedii naturiste pot calma durerile de spate, de burta sau durerile de dinti. Uite cateva uleiuri esentiale care trateaza durerile.

Ulei esential de perisor (Gaultheria)

Uleiul esential de persior, antiinflamator prin excelenta, poate fi indicat in caz de dureri de spate, in cazuri de febra musculara, de entorese sau de intinderi. El este si antispasmodic si sedativ.

Pentru durerile de spate, amesteca 10 picaturi de ulei esential de perisor cu 5 picaturi de ulei esential de terebentina, 5 picaturi de ulei esential de lavanda si 15 ml de spuma de baie. Varsa amestecul in cada, sub robinetul din care curge apa calda.

Stai in cada 20 de minute. La iesire nu te mai clati, mergi direct in pat. Fa baie cu uleiuri esentiale cateva zile, pana cand durerile se calmeaza.

Pentru febra musculara, amesteca 5 ml de ulei esential de perisor cu 15 ml de ulei esential de arnica. Maseaza muschii durerosi cu 5-6 picaturi din acest amestec, de 3-4 ori pe zi.

Uleiul esential de persior nu trebuie folosit de catre femeile insarciante sau care alapteaza si de copiii mai mici de 3 ani.

Ulei esential de menta

Uleiul esential de menta este recunoscut pentru tratarea durerilor de cap si pentru diferite traumatismee (de exemplu un deget prins in usa). Menta piperata este o planta antiinflmatoare, antiseptica si antispasmodica.

Pentru durerile de cap, maseaza tamplele si fruntea cu 2-3 picaturi de ulei esential de menta piperata.

In cazul accidenteleor si a socurilor, maseaza zona dureroasa cu ulei esential de menta. Acest remediu poate fi folosit doar pe zone restranse, nu trebuie folosit pe zone intinde de piele.

Uleiul esential de mentea nu trebuie folosit de catre femeile insarcinate sau care alapateaza si copiii mai mici de trei ani. Aveti grija la copiii care intra in contact cu uleiul esential de menta, sa nu isi bage degetul in ochi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *