19 ianuarie 2015: Filmul “12 ani de copilărie/ Boyhood”, marele câştigător la gala London Critics’ Circle Film Awards

Lungmetrajul “12 ani de copilărie Boyhood” a fost marele câştigător al galei Premiilor Cercului Criticilor din Londra, de duminică, obţinând trei premii din partea criticilor britanici, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Pelicula “12 ani de copilărie”, regizată de Richard Linklater, a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului 2014, învingând filme precum “The Grand Budapest Hotel” şi “The Theory of Everything”, în cadrul celei de-a 35-a gale de decernare a premiilor Cercului Criticilor din Londra, care a avut loc duminică, la hotelul May Fair din capitala Marii Britanii, informează contactmusic.com.

Richard Linklater a obţinut distincţia pentru cel mai bun regizor, iar Patricia Arquette a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui Michael Keaton, pentru rolul din “Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, iar Julianne Moore a fost numită cea mai bună actriţă, pentru rolul din “Still Alice”.

Americanul J.K Simmons a fost numit cel mai bun actor în rol secundar, pentru filmul “Whiplash”.

Premiul Dilys Powell de excelenţă în cinematografie a fost acordat actriţei britanice Miranda Richardson, iar distincţia Attenborough pentru filmul britanic al anului 2014 a fost acordată peliculei “Pe sub piele/ Unde the skin”, regizată de Jonathan Glazer.

Compozitoare Mica Levi a fost laureată cu distincţia pentru reuşite tehnice (Technical Achievement Award), pentru coloana sonoră a filmului “Pe sub piele/ Unde the skin”.

Timothy Spall a fost numit actorul britanic al anului, pentru rolul din filmul “Mr. Turner”, iar Rosamund Pike a primit distincţia la categoria feminină, pentru prestaţiile din filmele “Fata dispărută/ Gone Girl” şi “What We Did on Our Holiday”.

Premiul pentru cel mai bun film străin a fost câştigat de producţia rusească “Leviafan/ Leviathan”, regizată de Andrey Zvyagintsev, iar titlul de documentarul anului 2014 a revenit filmului “CitizenFour”, realizat de Laura Poitras, despre fostul angajat al serviciilor secrete americane Edward Snowden.

La rândul său, Wes Anderson a fost premiat pentru scenariul peliculei “The Grand Budapest Hotel”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *